• images/slider/IMG-20170526-WA0011.jpg
 • images/slider/vip2017-i.jpg
 • images/slider/DATO AHLI SPA 2016.JPG
 • images/slider/IKLAN SPA.JPG
 • images/slider/SLIDER SEPANJANG MASA.JPG
 • images/slider/spa 2016.JPG
 • images/slider/myid.png
 • images/slider/EKSA BANNER CEMERLANG.PNG
 • images/slider/azman edit SPA 2016 PNG.PNG

Pengumuman

Makluman Penting :

Pejabat SPA Negeri Pahang telah berpindah ke Aras Bawah, Blok C, Wisma Sri Pahang.
Walaubagaimanapun pusat temu duga di Kuantan masih beroperasi seperti biasa dan akan dimaklumkan kepada calon sekiranya terdapat perubahan.

----------------------------------------

Pihak kami memohon maaf atas kesulitan yang dialami. Sekian dimaklumkan.

 

Maklumat KorporatPiagam Pelanggan


Piagam Pelanggan

Kami bertanggungjawab untuk memberi Perkhidmatan yang berkualiti dan memuaskan hati pelanggan serta layanan yang adil dan saksama. Dengan itu kami berjanji :-

 1. Memastikan borang permohonan didaftarkan dalam Sistem Mengambil Sepanjang Masa (SMSM) dalam tempoh tujuh (7) hari daripada tarikh permohonan diterima.
 2. Memastikan keputusan temu duga dikeluarkan dalam tempoh dua belas (12) minggu selepas tarikh akhir temu duga jawatan berkenaan.
 3. Memastikan keputusan permohonan pelanjutan tempoh percubaan, pertukaran perkhidmatan/pelantikan dan rayuan gaji dikeluarkan dalam tempoh lapan (8) minggu daripada tarikh permohonan lengkap diterima.
 4. Memastikan keputusan permohonan pengesahan dalam jawatan dan pemberian taraf berpencen dikeluarkan dalam tempoh (6) minggu daripada tarikh permohonan lengkap diterima.
 5. Memastikan keputusan rayuan tatatertib dan rayuan kenaikan pangkat dikeluarkan dalam tempoh dua belas (12) minggu daripada tarikh permohonan lengkap diterima.
 6. Memastikan 100% tuntutan pembayaran dijelaskan dalam tempoh empat belas (14) hari bekerja daripada tarikh tuntutan lengkap diterima.

Telah Dikemaskini pada Selasa, 14 Mei 2013 16:49

Portal Rasmi Kerajaan Negeri Pahang Portal Rasmi Kerajaan Malaysia Portal Rasmi Mampu Portal Rasmi Jabatan Perkhidmatan Awam Laman Web PEMUDAH MSC Malaysia MyIdeas Laman Web Institut Integriti Malaysia (IIM) Laman Web Ketua Setiausaha Malaysia Laman Web 1Malaysia Laman Web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Laman Web Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia Laman Web Biro Pengaduan Awam

Statistik Pengunjung

Hari IniHari Ini36
SemalamSemalam439
Minggu IniMinggu Ini36
Bulan IniBulan Ini17213
JumlahJumlah994710
Free business joomla templates