TATACARA DAN ETIKA PAKAIAN MENGHADIRI TEMU DUGA  DI SINI 

 

SEMAKAN KEKOSONGAN JAWATAN 2020 

- Tiada Kekosongan bagi jawatan buat masa ini. Walau bagaimanapun pendaftaran online boleh dibuat sepanjang tahun. Pemohon boleh update permohonan baru bagi permohonan yang telah lupus.

 

SEMAKAN LAYAK TEMU DUGA 2020 

- Tiada Semakan Layak Temu duga buat masa ini.


 

SEMAKAN KEPUTUSAN TEMU DUGA  2020

- Tiada Semakan Keputusan Temu duga buat masa ini.

Perutusan Setiausaha

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam sejahtera.

Terlebih dahulu saya mengucapkan ‘Selamat Datang’ dan  selamat melayari portal rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang.

Portal yang dibangunkan ini, bertindak sebagai satu kaunter maya yang memberikan maklumat kepada jabatan-jabatan, agensi-agensi kerajaan dan juga orang awam khususnya untuk mengetahui dengan lebih lanjut segala aktiviti yang dilaksanakan oleh Suruhanjaya ini. Semoga portal ini mampu menjadi wadah terbaik bagi memudahkan orang ramai berurusan dengan  suruhanjaya ini untuk mendapatkan segala maklumat  dan informasi yang diperlukan.

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang telah menggunakan Sistem Permohonan Pekerjaan Perkhidmatan Awam Negeri Pahang (e-SPA) bagi urusan pengambilan secara atas talian yang dibangunkan oleh Bahagian Teknologi Maklumat, Pejabat Setiausaha Kerajaan Pahang. Sistem ini mula di guna pakai pada 2019 oleh pemohon yang ingin mengisi kekosongan jawatan dalam pentadbiran Kerajaan Negeri Pahang.

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang berharap sistem e-SPA ini dapat membantu pemohon – pemohon yang ingin memohon kekosongan jawatan sektor awam di Negeri Pahang dan berharap proses pengambilan akan menjadi lebih pantas dan cekap.

Akhir sekali, saya berharap  dengan adanya portal ini pengguna mendapat manfaat dan informasi mengenai Suruhanjaya ini. Saya juga mengalu-alukan sebarang cadangan dan maklumbalas pengguna dan meningkatkan mutu perkhidmatan yang diberikan.

Sekian, terima kasih.

 ROSLINDA BINTI AB RAZAK

Setiausaha

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang

PAUTAN PORTAL KERAJAAN

mygov jata mampu Suruhanjaya Perkhidmatan Awam JPA Vector Logo 720x340 spp spr Logo Biro Pengaduan Awan BPA MSC Status pemudah
MALAYSIA GOVERMENT PAHANG GOVERMENT MAMPU SPA MALAYSIA JABATAN PERKHIDMATAN AWAM SPP SPR BIRO PENGADUAN AWAM MSC MALAYSIA PEMUDAH