• images/slider/KEMERDEKAAN MALAYSIA  KE 60 6OTH MALAYSIA MERDEKA VERSI 01.jpg
  • images/slider/Logo-Rasmi-Merdeka-2017-Negaraku-Sehati-Sejiwa.jpg
  • images/slider/vip2017-i.jpg
  • images/slider/IKLAN  SPA.JPG
  • images/slider/KEPUTUSAN JULAI 2017.JPG
  • images/slider/SLIDER SEPANJANG MASA.JPG
  • images/slider/UJIAN PEMANDU 3.JPG
  • images/slider/myid.png
  • images/slider/EKSA BANNER CEMERLANG.PNG

Announcement

Information:

 Office SPA Pahang has moved to the Ground Floor , Block C , Wisma Sri Pahang . However, the interview center in Kuantan is still operating as normal and will be communicated to the candidates if there are changes .

 ----------------------------------------

 Applicants may apply for positions online at the link provided , and can be downloaded via this website.


 

IntroductionMessage From Secretary


Message From Secretary

Assalammualaikum dan salam sejahtera.

 

Saya dengan limpah dan kurnianya memanjat syukur ke hadrat Ilahi kerana diberi peluang untuk menyampaikan perutusan dalam Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang.

Sepanjang tahun 2015 ini Suruhanjaya telah dapat melaksanakan tugas dan tanggungjawab yang termateri dalam Enakmen Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang Bil.7/91 secara cekap, adil dan berkesan. Kerjasama yang baik dan kesungguhan yang ditunjukkan oleh anggota urusetia serta semua Ahli Suruhanjaya dalam merancang dan melaksanakan fungsi Suruhanjaya telah meningkatkan kecemerlangan dan kualiti kerja.

 Di era globalisasi ini, portal / laman web kerajaan merupakan antara saluran utama untuk pengunjung menyemak dan mendapatkan maklumat mahupun perkhidmatan dengan cepat dan mudah. Portal yang dibangunkan ini, bertindak sebagai satu kaunter maya yang memberikan maklumat kepada jabatan-jabatan, agensi-agensi kerajaan dan juga orang awam khususnya untuk mengetahui dengan lebih lanjut segala aktiviti yang dilaksanakan oleh Suruhanjaya ini. Dengan adanya portal ini, para pengujung dapat menghubungi Suruhanjaya secara terus bagi membantu menjayakan keperluan mereka.

Harapan saya, semoga maklumat dan perkhidmatan yang disampaikan melalui portal ini memberi manfaat dan berupaya menyediakan “khidmat pantas di jari anda”. Sebarang pandangan dan cadangan membina dalam memantapkan portal yang di sediakan ini amatlah dialu-alukan dan dihargai.

Selamat melayari Portal Rasmi Suruhanjya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang.

Sekian, terima kasih.

SUHAILI BINTI DAUD
Setiausaha
Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang

Last Updated on Wednesday, 02 September 2015 17:29

Portal Rasmi Kerajaan Negeri Pahang Portal Rasmi Kerajaan Malaysia Portal Rasmi Mampu Portal Rasmi Jabatan Perkhidmatan Awam Laman Web PEMUDAH MSC Malaysia MyIdeas Laman Web Institut Integriti Malaysia (IIM) Laman Web Ketua Setiausaha Malaysia Laman Web 1Malaysia Laman Web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Laman Web Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia Laman Web Biro Pengaduan Awam

Visitor Statistics

TodayToday464
YesterdayYesterday343
This_WeekThis_Week807
This_MonthThis_Month11232
All_DaysAll_Days1056184
Free business joomla templates