• images/slider/KEMERDEKAAN MALAYSIA  KE 60 6OTH MALAYSIA MERDEKA VERSI 01.jpg
  • images/slider/Logo-Rasmi-Merdeka-2017-Negaraku-Sehati-Sejiwa.jpg
  • images/slider/vip2017-i.jpg
  • images/slider/IKLAN  SPA.JPG
  • images/slider/KEPUTUSAN JULAI 2017.JPG
  • images/slider/SLIDER SEPANJANG MASA.JPG
  • images/slider/UJIAN PEMANDU 3.JPG
  • images/slider/myid.png
  • images/slider/EKSA BANNER CEMERLANG.PNG

Announcement

Information:

 Office SPA Pahang has moved to the Ground Floor , Block C , Wisma Sri Pahang . However, the interview center in Kuantan is still operating as normal and will be communicated to the candidates if there are changes .

 ----------------------------------------

 Applicants may apply for positions online at the link provided , and can be downloaded via this website.


 

IntroductionMessage From Chairman


Message From Chairman

Perutusan Pengerusi

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Pertama sekali saya panjatkan kesyukuran terhadap Allah s.w.t kerana dengan izin-Nya Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang (SPANP) akhirnya berjaya juga dizahirkan. Kewujudan portal ini adalah untuk menyebarluas peranan dan fungsi SPANP kepada masyarakat umum.  Seiring dengan arus pemodenan dan teknologi  maklumat pada masa ini, maka portal ini seharusnya dikongsi bersama dengan pelanggan yang pastinya inginkan maklumat di hujung jari.

Bagi merealisasikan matlamat perkongsian maklumat, maka portal ini akan dikemaskini dari semasa ke semasa seiring dengan perubahan yang berlaku. Saya berharap semua masyarakat Negeri Pahang tanpa mengira agama, bangsa dan lapisan masyarakat mendapat manfaat yang berguna apabila melayari portal ini.

Bagi memastikan calon yang dilantik merupakan calon terbaik untuk mengisi kekosongan jawatan di dalam perkhidmatan awam negeri Pahang. Suruhanjaya ini akan sentiasa komited dalam menggunakan aplikasi terkini bagi memudahkan pengurusan pengambilan dilaksanakan. Ini selaras dengan misi Jabatan iaitu “Untuk memilih dan melantik anggota perkhidmatan awam yang berkualiti bagi memenuhi keperluan dan pembangunan negeri Pahang”

Akhir kata, saya merakamkan ucapan penghargaan, syabas dan terima kasih kepada semua warga SPANP yang terlibat secara langsung atau tidak langsung di atas kerjasama dalam mewujudkan portal ini.

Sekian , terima kasih.

 

Pengerusi

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Pahang

Last Updated on Wednesday, 04 November 2015 17:02

Portal Rasmi Kerajaan Negeri Pahang Portal Rasmi Kerajaan Malaysia Portal Rasmi Mampu Portal Rasmi Jabatan Perkhidmatan Awam Laman Web PEMUDAH MSC Malaysia MyIdeas Laman Web Institut Integriti Malaysia (IIM) Laman Web Ketua Setiausaha Malaysia Laman Web 1Malaysia Laman Web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Laman Web Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia Laman Web Biro Pengaduan Awam

Visitor Statistics

TodayToday464
YesterdayYesterday343
This_WeekThis_Week807
This_MonthThis_Month11232
All_DaysAll_Days1056184
Free business joomla templates